UKK

Ovatko tikkaasi tyyppitarkastettu ja -hyväksytty?

Kaikki tuotteemme ovat RISE:n (Research Institutes of Sweden) testaamia voimassa olevien standardien mukaisesti.

Lisäksi teemme säännöllisesti omia testejämme sen varmistamiseksi, että tikkaamme ovat parasta mahdollista laatua.

Lue lisää täältä

Mitkä lait säätelevät työskentelyä tikkailla ja telineillä?

Tikkaille ja telineille on omat sääntönsä. Lisäksi säädökset riippuvat siitä, työskennelläänkö tikkailla ammattimaisesti vai käytetäänkö niitä kotona.

Lue lisää laeista ja säännöistä, jotka koskevat tikkailla ja telineillä työskenteleviä täältä.

Mitä pitää ottaa huomioon, jotta työskentely tikkailla olisi turvallista?

Huomioitavia asioita on monia. Tiivistämme ne useimmiten kolmeen:

  1. Valitse oikea tuote

  2. Käytä sitä oikein

  3. Tarkasta tuote säännöllisesti

Lue lisää näistä kolmesta kohdasta täältä

Mitä tikkaiden vaurioita voi korjata?

Paikalleen ruuvatut osat voi useimmiten vaihtaa. Jos osat on niitattu tai liitetty puristamalla, tuotetta ei yleensä voi korjata itse.

Täältä löydät varaosia tuotteisiimme.

Mikä on Bra Arbetsmiljöval -merkki ja onko teillä sillä merkittyjä tuotteita?

Bra Arbetsmiljöval (Hyvä valinta turvalliseen työskentelyyn) on turvallisille tikastuotteille suunniteltu merkki, jonka on kehittänyt Ruotsin kansallinen rakentajien turvallisuusryhmä.

Lue lisää Bra Arbetsmiljöval -merkistä

Onko W.stepsilla ympäristösertifikaatteja?

Kyllä on. W.steps on sertifioitu ISO 14 001 -standardin mukaisesti ja pyrimme jatkuvasti parantamaan ympäristötehokkuuttamme. EU:n REACH-lainsäädäntö koskee meitä.

Toimintamme määritellään tuotantoketjun loppupäähän kuuluvaksi, koska emme valmista tai tuo kemiallisia tuotteita Euroopan markkinoille. Hallinnoimme kemikaalejamme ECO-Online-rekisterin kautta.

Kestävä kehitys on W.stepsille ja Hultafors Groupille mahdollisuus, ja tavoitteenamme on luoda sen avulla yrityksellemme pitkän aikavälin kannattavuutta. Pyrimme kehittämään ja valmistamaan tuotteita, jotka täyttävät kestävän kehityksen vaatimukset, sillä haluamme olla mukana rakentamassa parempaa yhteiskuntaa pitkällä aikavälillä. Pyrkimyksemme on toimia moitteettomasti kestävän kehityksen suhteen.

Olen hukannut asennusohjeen, voinko ladata uuden verkkosivustolta?

Totta kai. Asennusohjeet ovat ladattavissa sivustoltamme. Löydät kaikki tiettyyn tuotteeseen liittyvät asiakirjat verkkosivustoltamme. Selaa ylävalikosta omistamasi tai käyttämäsi tuote tai kirjoita mallin nimi tai tuotenumero hakupalkkiin.

Minulla on vanhat modulaariset tikkaat. Onko ne mahdollista yhdistää uudempiin modulaarisiin tikkaisiin?

Kyllä, vanhat modulaariset tikkaamme (joiden tuotenumero alkaa 7:llä) voidaan yhdistää uudempiin tikkaisiimme, joiden tuotenumero alkaa 8:lla.

Ovatko tikkaanne EX-luokiteltu (luokiteltu käytettäväksi räjähdysvaarallisissa tiloissa)?

Kyllä, vuodesta 2003 lähtien.

EY:ssä/EFTA:ssa on käytössä asiaan liittyvä direktiivi: direktiivi 94/9/EY räjähdysvaarallisissa tiloissa käytettävistä laitteista ja suojajärjestelmistä. Sitä kutsutaan myös nimellä ATEX (ranskan termistä ATmosphères EXplosibles).

Direktiivin kohdan 5.2.1 mukaan tikkaat eivät kuulu direktiivin soveltamisalaan, joten niitä ei voida sertifioida.

Ote direktiivistä 94/9/EY 5.2 Esimerkkejä laitteista, jotka eivät kuulu direktiivin 94/9/EY soveltamisalaan 5.2.1 ”Yksinkertaiset” tuotteet

”Yksinkertaisten” sähkölaitteiden osalta eurooppalaiset yhdenmukaistetut standardit tarjoavat hyvän perustan sähköisen sytytyksen tehokkuuden arvioimiselle ja näin ollen sen määrittämiselle, voidaanko laitetta pitää tehokkaana vai ei.

Yleisesti ottaen monet yksinkertaiset mekaaniset tuotteet eivät kuulu direktiivin 94/9/EY soveltamisalaan, koska niillä ei ole omaa sytytyslähdettä (katso luku 3.7.2). Esimerkkejä tuotteista, joilla ei ole omaa sytytyslähdettä, ovat käsityökalut, kuten vasarat, jakoavaimet, sahat ja tikkaat.

Tuotteemme on sertifioitu standardin EN131 ja ruotsalaisen AFS 2004:3 -asetuksen mukaisesti. Lue täältä lisää lainsäädännöstä ja sääntelyvaatimuksista.

Voiko terästikkaita lyhentää, jotta ne sopisivat paremmin katolle?

Se on mahdollista. Suosittelemme rautasahan käyttöä. Sahaamisen jälkeen pinnat on käsiteltävä korroosion ehkäisemiseksi. Käytä kylmäsinkitystuotetta, kuten sinkkisumutetta tai sinkkipinnoitetta. Vältä sahaamasta alle 10 cm:n päästä pienasta.

Turvallisempaa kiipeämistä varten kaksien tikkaiden välisen liitoksen tulee olla samalla etäisyydellä kuin kahden askelman. Siksi tikkaita tulee lyhentää vain ylä- tai alapäästä.

Miksi tikkaat eivät voi olla CE-merkittyjä?

Vain tietyn eurooppalaisen lainsäädännön kattamat tuoteryhmät voivat olla CE-merkittyjä. Tikkaat eivät kuulu tällaiseen tuoteryhmään. Syy siihen, että tietyissä nojatikkaissamme on CE-merkintä etiketissä, on se että niitä voidaan käyttää myös kiinteinä kattotikkaina.

Kiinteinä kattotikkaina tikkaita pidetään rakennusmateriaalina ja niihin sovelletaan CE-merkinnän sallivaa lainsäädäntöä. Jos näet tasotikkaita, pukkeja ja muita vastaavia tuotteita, joissa on CE-merkintä, ne on merkitty väärin, mikä on rikos.