Yellow

is the newgreen.

Keltaiset tikkaamme ovat nyt vihreämpiä

Tikkaamme tunnetaan keltaisesta väristä. Julkistamme nyt sertifioidun alumiinin, jonka hiilijalanjälki on pienempi ja toivomme että jatkossa tikkaamme tunnetaan myös ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona. Käyttämällä uusiutuvaa energiaa alumiinin valmistusprosessissa hiilipäästömme ovat pienemmät. Uuden sulatusprosessin hiilidioksidipäästöt ovat 75% pienemmät kuin jos käyttäisimme tavanomaisella tavalla valmistettua alumiinia.

Sulatusprosessissa käytämme uusiutuvaa energiaa kuten pohjoismaista vesivoimaa ja geotermista energiaa Islannista. Tämä tarkoittaa sitä, että toimittajamme voi taata että hiilidioksidipäästöt eivät ylitä 4 kiloa yhden alumiinikilon valmistuksessa.

Bauksiitin erotus

Alumiinioksidin tuotanto

Alumiinin sulatus

Profiilien pursotus

Tikkaiden kokoaminen

Alumiinin valmistus aloitetaan mineraalista jota kutsutaan bauksiitiksi. Jalostamalla siitä saadaan alumiinioksidia, joka voidaan edelleenjalostaa sulattamalla alumiiniksi. Prosessin energia-intesiivisin vaihe on nimenomaan sulatus. Käyttämällä uusiutuvaa energiaa leikkaamme hiilidioksidipäästöjä merkittävästi. Puhdas alumiini pursotetaan profiileiksi, jotka tuodaan tehtaallemme Nässjöhön Ruotsiin, jossa valmistamme tikkaita ja erilaisia nousuratkaisuja.

Vasemmalla oleva vihreä palkki osoittaa sulatusprosessimme CO2-päästöt. Oikea palkki kuvaa maailmanlaajuista alumiinin sulatuksen päästökeskiarvoa , joka on yli neljä kertaa suurempi.

Paljonko säästämme tavallisen tikkaan tai työpukin valmistuksessa?

Ei välttämättä ole helppoa hahmottaa eroa neljän tai kuudentoista hiilidioksidikilon välillä. Tarkastellaanpa asiaa muutamien suosikkituotteidemme näkökulmasta. Jos esimerkiksi ostat 55P tasotikkaan tai 55AB työpukin, uusi menetelmä säästää hiilidioksidipäästöissä saman verran kuin ajomatkaa Helsingistä Kemiin tavanomaisella polttomoottorikäyttöisellä henkilöautolla. Se ei ehkä äkkiseltään kuulosta merkitykselliseltä, mutta me valmistamme varsin monia tikkaita ja työpukkeja vuodessa.


Vihreimmät tikkaamme ja työpukkimme

reduced co2
Tasotikkaat 55P

undefined (700-2930 mm)

reduced co2
Porrasjakkara 5000+

undefined (450-1130 mm)

reduced co2
Työpukki 55AB

undefined (496-1250 mm)

Wibe logotype