Työskentely tikkailla

Tikkailla työskennellessään ammattilaisen on noudatettava tiettyjä turvallisuusohjeita ja -määräyksiä. Ne vaihtelevat maittain ja niitä säätelevät ensisijaisesti kansalliset tai paikalliset työmääräykset tai työlainsäädäntö. Turvallisuusoppaamme sisältää perusasiat siitä, mitä sinun tulee tietää turvallisesta työskentelystä tikkailla, vaikka muitakin vaatimuksia voi olla.

Perusturvallisuusohjeiden lisäksi muutama muu asia pätee ainakin useimmissa Euroopan maissa.

  • Tikkaiden on oltava tyyppihyväksytyt. Sinun ei tarvitse huolehtia asiasta, sillä me varmistamme, että tuotteemme täyttävät aina lain vaatimukset.
  • Tikkaat tulee tarkastaa ja huoltaa säännöllisesti. Joissakin maissa, kuten Alankomaissa, työ on annettava riippumattoman tarkastajan tehtäväksi.
  • Joillakin työmailla saatetaan vaatia vapaaehtoisia alan standardeja, kuten ruotsalainen Bra arbetsmiljöval -merkki (Hyvä valinta turvalliseen työskentelyyn). Vastaava merkintä on olemassa myös Norjassa ja Suomessa.

Nämä säännöt koskevat liikuteltavia tikkaita, ei tikkaita, jotka on asennettu pysyvästi seinään tai kattoon.

Työskentely kotona

Jos käytät tikkaita kotona, niiden käyttöön ei yleensä sovelleta erityisiä sääntöjä, mutta suosittelemme, että noudatat samoja sääntöjä kuin ammattilaiset. Niiden tavoitteena on pitää sinut turvassa. Tikasturvallisuusoppaasta on hyvä aloittaa.

Jos palkkaat kotiisi ammattilaisen, tilanne voi olla hieman erilainen. Jos lainaat hänelle välineitäsi, sinun vastuullasi voi olla varmistaa, että ne ovat turvallisia ja hyväksyttyjä. Tämä koskee rakennustelineitä, tarkista kansalliset säännöt ja määräykset.

Jälleenmyyjät

Jälleenmyyjille tärkeintä on tietää se, että useimmissa Euroopan maissa laki edellyttää myytävien tikkaiden olevan tyyppihyväksyttyjä. Niin kauan kuin myyt Wibe Laddersin tuotteita, sinun ei juurikaan tarvitse kiinnittää huomiota asiaan. Me varmistamme, että tuotteemme täyttävät aina lakisääteiset vaatimukset.

Opas sopivien tikkaiden valintaan voi olla hyödyllinen.