Valitse sopivat nojatikkaat

Wibe Ladders tarjoaa nojatikkaita kolmessa kategoriassa, jotka ovat BASE, PROF ja PROF+. Ne kaikki ovat yhdistelmä toimivaksi todistettua teknologiaa ja uusia innovaatioita, jotka on kehitetty tiiviissä yhteistyössä kokeneiden ammattilaisten kanssa.

Katso kaikki nojatikkaat
Choose the right leaning ladder for the job.Choose the right leaning ladder for the job.

PROF+-nojatikkaat LPX

PROF+-nojatikkaat LPX on suunniteltu todelliseen maailmaan, joka ei tunnetusti ole tasainen. Olemme sen vuoksi kehittäneet uuden konseptin nojatikkaille. Tikkaat on varustettu pidennysjaloilla, joiden avulla ne on helppo pystyttää kalteville ja epätasaisille pinnoille. Tikkaat on myös varustettu tukijaloilla. Tukijalat vakauttavat tikkaita kaikissa suunnissa ja ehkäisevät kahta tavallisinta tapaturmien aiheuttajaa, eli estävät tikkaita kaatumasta sivusuunnassa tai liukumasta maata pitkin.

Tikkaat ovat myös erittäin leveät, mikä antaa käyttäjälle paremman ulottuvuuden ja runsaasti tilaa kiivetä mukavasti ja turvallisesti. Yläkiinnikkeet ja integroidut saranat mahdollistavat tikkaiden helpon käytön myös vapaasti seisovassa asennossa. LPX on hyväksytty eurooppalaisen standardin EN 131 mukaisesti ja BOX-profiilit lisäävät merkittävästi tikkaiden tukevuutta ja vakautta.

Nämä nojatikkaat ovat yhdistelmä toimivaksi todistettua teknologiaa ja uusia innovaatioita, jotka on kehitetty tiiviissä yhteistyössä kokeneiden ammattilaisten kanssa. Niistä on saatavana yksiosaisen mallin lisäksi 2- ja 3-osaiset jatkotikkaat, joiden pituus on jopa 10 metriä.

PROF-nojatikkaat LPR

PROF-nojatikkaat LPR ovat pohjimmiltaan samanlaiset erittäin leveät tikkaat kuin LPX-malli. Tuki- ja pidennysjalkojen sijaan niissä on vakiomallinen jalusta.

LPR-tikkaista on saatavana yksiosaisen mallin lisäksi 2- ja 3-osaiset jatkotikkaat, joiden pituus on jopa 10 metriä.

BASE-nojatikkaat LBA

BASE-mallimme LBA on loistava valinta ammattilaisille ja tee-se-itse-ihmisille, jotka käyttävät tikkaita harvemmin tai vähemmän vaativaan työhön. Nämä tikkaat ovat 400 mm leveät, kevyet ja täyttävät eurooppalaisen standardin EN 131 vaatimukset.

Kaikkiin yli 3 metrin pituisiin LBA-malleihin sisältyy jalusta, joka auttaa välttämään yhden yleisimmistä tapaturmien aiheuttajista, eli tikkaiden kaatumisen sivusuunnassa. LBA-tikkaista on saatavana yksiosaisen mallin lisäksi 2-osaiset jatkotikkaat, joiden pituus on enintään 7 metriä.

1 / 6

Turvavarusteet

Jotta tikkailla työskentely olisi turvallista, on tärkeää ymmärtää, miksi tapaturmia tapahtuu. Yleisin nojatikkailla sattuvien tapaturmien syy on joko tikkaiden kaatuminen sivusuunnassa tai alaosan liukuminen ulospäin seinästä.

Paras tapa estää nämä tapaturmat on varmistaa, että tikkaat seisovat vakaasti ja ne on asetettu tukevalle alustalle. Usein on tarpeen yhdistää useita erityyppisiä välineitä. Sen sijaan LPX-tikkaamme on varustettu kaikella, mitä tarvitset turvalliseen työskentelyyn lähes missä tahansa tilanteessa. Jos aiot työskennellä erittäin korkealla, erityinen panostaminen turvallisuuteen ja vakauteen ei ole liioittelua.

Jos työskentelet vakiomallisilla nojatikkailla, kiinnitä ne yläpäästään mahdollisuuksien mukaan. Betonielementteihin voidaan käyttää turvakoukkuja, kiinteää liukuestettä tai elementtikoukkuja. Jalusta tikkaiden alaosassa on hyvä vaihtoehto. Muista kuitenkin, että kitkan maata vasten on oltava todella hyvä. Muuten tikkaat kannattaa kiinnittää niin, ettei niiden alaosa pääse liukumaan. Maapiikkiin tai vastaavaan kiinnitetty hihna toimii erinomaisesti.

Teleskooppitikkaat

Teleskooppitikkaiden merkittävä etu on se, että niitä on helppo kuljettaa ja varastoida. Ne mahtuvat helposti autoon tai varastotilaan. Toinen etu on se, että niitä voidaan käyttää juuri sopivan pituisena, joten ne sopivat ihanteellisesti käytettäväksi sisällä ja ahtaissa tiloissa. Niissä on myös ilmajarruun perustuva sulkemismekanismi, joka vetää tikkaat sisään hallitulla liikkeellä puristusvammojen riskin minimoimiseksi.


Tutustu nojatikkaisiimme