Työni korkeuksissa: Hasse Flogård

Hasse Flogård on työskennellyt teollisen ohutlevyeristyksen parissa 16 vuoden ajan ja perusti hiljattain oman yrityksen. Työ sisältää eristämistä sekä ohutlevyosien valmistusta ja asennusta – ja se tehdään aina korkealla. Tämä asettaa korkeat vaatimukset välineiden laadulle ja turvallisuudelle.

Teollista ohutlevyeristystä korkealla.Teollista ohutlevyeristystä korkealla.

Teollisen ohutlevyeristyksen parissa työskentely on raskasta ja vaatii paljon kantamista. Hasse pitää huolta kunnostaan ajamalla maastopyörällä ja lenkkeilemällä vapaa-ajallaan. Koska hän työskentelee korkealla päivittäin, hänellä on suuret vaatimukset välineitä, erityisesti tikkaita kohtaan.

"Käytän tikkaitani joka päivä. Ne ovat tärkein turvavarusteeni. Työtehtävän mukaan myös välineet vaihtelevat, mutta useimmiten käytän tikkaita ja nostolaitetta."

Teollista ohutlevyeristystä korkealla.

Hasse ei pidä korkealla työskentelyä vaikeana, mutta myöntää, että siihen liittyy paljon materiaalien kantamista tikkaita ylös ja alas. Hän ei pelkää korkealla, mutta osaa kunnioittaa sitä.

”Kestää hetki tottua työskentelyyn 50 metriä maanpinnan yläpuolella. Asiat pitää tehdä rauhallisesti ja luottaa välineisiin ja materiaaleihin. Annan parhaan vinkkini niille, joiden mielestä korkealla työskentely on hankalaa: varmista, että sinulla on oikeat välineet ja vältä riskejä.”

Teollista ohutlevyeristystä korkealla.

"Olen suorittanut useita kursseja turvavarusteiden, kuten valjaiden, nostolaitteiden ja telineiden, käytöstä. Olen myös käynyt turvallista nostamista käsittelevän koulutuksen."

Tikkaiden lisäksi hän suosittelee käyttämään tarvittaessa turvavaljaita – ja valitsemaan aina hyvät turvavarusteet. Ei ole huono idea käydä kurssi tai pari turvallisuudesta korkealla työskenneltäessä.

”Olen suorittanut useita kursseja turvavarusteiden, kuten valjaiden, nostolaitteiden ja telineiden, käytöstä. Olen myös käynyt turvallista nostamista käsittelevän koulutuksen.”

Hassella on paljon muistoja 16 vuotta kestäneeltä uraltaan korkeuksissa. Hänen mukaansa kaunein näköala on Göteborgin St1-jalostamon korkeimmista torneista.

"Tornit ovat noin 60 metriä korkeita ja niiden huipulta näkee koko Götan kanavan."

Hänen rankin työmuistonsa liittyy myös veteen. Hän työskenteli Göteborgin ja Edinburghin välillä purjehtivalla ro-ro-aluksella tammikuussa 2005 riehuneen Gudrun-myrskyn aikana.

”Olin laivalla viisi viikkoa ja sinä aikana Gudrun-myrsky iski Pohjois-Eurooppaan. Tein 12 tunnin työvuoroja, ja kun aallot nousivat kymmeneen metriin, tuntui kuin olisin ollut kuivausrummun sisällä.”

Teollista ohutlevyeristystä korkealla.

Tietoa

Nimi: Hasse Flogård

Ammatti: Teollinen ohutlevyeristäjä

Työkokemus: 16

Työskentelykorkeus maasta: Noin 30 metriä

Työkalut/varusteet aina mukana: En mene mihinkään ilman Talmeter-mittaa