Työni korkeuksissa: Johan Hugoh

Johan Hugoh on työskennellyt 14 vuoden ajan sähkölinjateknikkona ja sähkölinjasuunnittelijana Härryda Energissä Ruotsissa. Suuri osa työstä ilmajohtojen ja lähetysasemien parissa tehdään korkealla, joissain tapauksissa jopa 80 metriä maanpinnan yläpuolella.

Työni korkeuksissa – Johan HugohTyöni korkeuksissa – Johan Hugoh

Härryda Energin sähkölinjasuunnittelijana Johan suunnittelee ja valmistelee palveluliittymiä ja sisäisiä projekteja. Hänellä on valmius myös sähkölinjateknikoksi eli sähköasentajaksi, joka huoltaa ja korjaa ohjauskeskuksia, siirtoasemia ja johdotusverkkoja, ja käsittelee sekä ilmajohtoja että maakaapeleita.

”Työskentelen korkeuksissa kuukausittain ja minulla on koulutus hädässä olevan ihmisen pelastamiseen sähköpylväästä. Hätätapauksissa työskentelemme aina pareittain.”

Työni korkeuksissa – Johan Hugoh

"On hankalaa, jos pudottaa jotain, mutta muuten minulla ei ole ongelmia korkealla työskentelemisessä."

Korkealla työskentely ei tuota ongelmia Johanille. Hänen mielestään se ei ole sen kummempaa kuin työskentely maassakaan, kunhan turvavarusteita käytetään ja työkalut ovat käden ulottuvilla, jotta kiipeämisen voi pitää minimissä.

”On hankalaa, jos pudottaa jotain, mutta muuten minulla ei ole ongelmia korkealla työskentelemisessä.”

Sää ja tuuli ovat kaksi tekijää, jotka tekevät työstä korkealla hieman haastavampaa kuin maassa.

”Kun teemme töitä maassa, voimme aina pystyttää telttoja työkohteen ympärille. Sähköpylväissä ja torneissa säältä ei pääse pakoon. ”

Hänen paras vinkkinsä turvalliseen työskentelyyn korkealla on varmistaa, että turvavarusteet ovat moitteettomat ja että niitä käytetään oikein. Hän ei itse kärsi korkean paikan kammosta, mutta uskoo, että hyvä vinkki pelon torjumiseen on työskennellä korkealla hallitusti. Tärkeimmät varusteet, jotka Johan ottaa mukaansa korkeisiin paikkoihin, ovat turvavaljaat ja erityiset kiipeilykengät.

”Ilman niitä en osaa kiivetä.

Parhaat näköalat tähän mennessä tarjonnut työkohde on Solstenin voimansiirtoasema, jonka torni on lähes 80 metriä korkea.

”Sieltä näkee aina Göteborgiin ja Landvetteriin asti.”

Työni korkeuksissa – Johan Hugoh
Työni korkeuksissa – Johan Hugoh

Tietoa

Nimi: Johan Hugoh

Ammatti: Sähkölinjasuunnittelija, entinen sähkölinjateknikko

Työkokemus: 14

Työskentelykorkeus maasta: Noin 75 metriä

Työkalut/varusteet aina mukana: Lenkkiavain