Valitse oikeat tikkaat tai teline

Jotta voisit valita työtehtävään sopivan tuotteen, mieti millä korkeudella työ tehdään, millainen tehtävä on kyseessä ja kuinka usein tikkaita käytetään.

Valitse oikeat tikkaat tai telineValitse oikeat tikkaat tai teline

Millä korkeudella sinun pitää työskennellä?

Korkeus on ratkaiseva tekijä tikkaita valittaessa. Yritä aina löytää korkeus, jossa voit tehdä työsi mukavassa asennossa ilman, että sinun tarvitsee kurotella ylettyäksesi työalueellesi.

Sisätiloissa työskennellessä on ihmisillä on taipumus valita hieman liian korkeita tuotteita. Muista valita korkeus, jolla pystyt mahdollisimman paljon hyödyntämään tasoa ja putoamissuojaa portailla tai pienoilla seisomisen sijaan.

Harkitse myös tarkkaan, onko sivusuunnassa kurkottaminen tarpeellista. Työtasoissa ja telineissä on suuremmat tasot, joilla käyttäjä voi liikkua ja kattaa suuremman alueen. Tikkaita joutuisi siirtelemään useammin tai kurkottamaan vaarallisesti niiden ulkopuolelle.

Mikä on sinun tyyppiäsi?

Useimmat tuotteistamme ovat yleiskäyttöisiä ja niitä voidaan käyttää hyvin monenlaisiin tehtäviin. Ne ovat kuitenkin kaikki luonteeltaan erilaisia, ja niillä on erilaiset turvaominaisuudet ja korkeusominaisuudet. Punnitse siis, minkä tyyppinen tuote sopii parhaiten sinun työhösi.

Porrasjakkarat

Porrasjakkarat ovat pieniä ja kevyitä tuotteita matalalla työskentelyyn. Niitä on helppo kuljettaa mukana ja ne mahtuvat pieniin tiloihin. Esimerkiksi Vikingstep sopii täydellisesti mihin tahansa keittiöön tai toimistoon. Älä kuitenkaan anna koon hämätä. Porrasjakkaroita 5000+ ja 5000R+ on helppo kuljettaa, mutta ne ovat silti valikoimamme mukavimmat mallit kiivetä.

Työpukit

Työpukit ovat leveämpiä ja niissä on suuremmat tasot kuin useimmissa porrasjakkaroissa, mikä antaa vapautta liikkumiseen. PROF+-kategorian pukkimallit 5500+ ja 5600+ on testattu ja hyväksytty jopa 300 kg:n kuormitukseen. Ne soveltuvat kahden henkilön samanaikaiseen käyttöön.

Tasotikkaat

Tasotikkaat ovat erinomaisia yleiskäyttöisiä tuotteita, jotka sopivat niin matalalla kuin korkealla työskentelyyn. Tasotikkailla työskennellessä sinulla on putoamissuoja kolmella sivulla ja työkalutaso, jonka avulla saat kätesi vapaiksi. Kaksipuoliset askelmatikkaat mahdollistavat työskentelyn molemmilta puolilta. Ne ovat loistava valinta, kun haluat ulottua laajoille seinäpinnoille. Jos työtä on tehtävä portaikossa, tutustu porrastikkaisiin 55S.

Työtasot

Työtasoja voisi kuvailla raskaan sarjan tasotikkaiksi. Saat suuremman tason ja paremman putoamissuojan, joten voit suorittaa raskaampia ja pidempiä tehtäviä. HAP-mallissamme on korkeussäädettävä taso, jonka avulla saat aina ergonomisen työasennon. TMR-mallin kaltevuus on loivempi, mikä parantaa kiipeämisen mukavuutta ja turvallisuutta.

Telineet

Telineillä voit työskennellä millä tahansa korkeudella, muutamasta kymmenestä senttimetristä jopa 12 metrin korkeuteen maasta. Nämä tuotteet sopivat raskaaseen ja pitkäkestoiseen työhön erinomaisen vakauden, suurten tasojen ja kattavan putoamissuojauksen ansiosta.

Nojatikkaat

Nojatikkaat ovat erinomainen ratkaisu katolle kiipeämiseen tai nopeisiin ja kevyisiin työtehtäviin seinän tai julkisivun vieressä. Tutustu LPX-sarjaan. Se on ainutlaatuinen tikaskonsepti, joka sisältää sekä tukijalat epätasaisella pinnalla työskentelyyn että 3D-jalustat, jotka vakauttavat tikkaat kaikissa suunnissa.

Täältä löydät myös teleskooppitikkaat, joita on helppo kuljettaa ja säilyttää, sekä saranoidut yhdistelmätikkaat, joita voi käyttää sekä vapaasti seisovina että nojatikkaina.

Vähemmän on enemmän vai kaikilla herkuilla?

Olemme jakaneet tikasvalikoimamme kolmeen kategoriaan, jotka auttavat korkealla työskenteleviä valitsemaan itselleen parhaan mallin: PROF+, PROF ja BASE.

Kaavio tikaskategorioistamme – PROF+, PROF ja BASE

PROF+

Haastaviin käyttökohteisiin.

Tämä kategoria sisältää parhaat tuotteemme toimivuuden, kestävyyden, turvallisuuden ja ergonomian suhteen. Saat raskaaseen käyttöön suunniteltuja rakenteita, parempaa vakautta, suurempia tasoja ja tehokkaampaa putoamissuojausta.

PROF

Jokaiseen työpäivään.

Tämä kategoria on tarkoitettu ammattilaisille, jotka tarvitsevat käteviä, jokapäiväistä käyttöä kestäviä tuotteita. Täältä löydät joitakin suosituimmista tuotteistamme, kuten tikkaat 55P ja työpukin 55AB.

BASE

Kevyeen käyttöön.

Tämä kategoria käsittää yksinkertaisia tuotteita hintatietoisille ammattilaisille tai kotikäyttöön. Ne eivät sovi raskaimpiin työtehtäviin, eikä niillä yllä kaikkein korkeimmalle. Toisaalta ne ovat suhteellisen pienikokoisia, kevyitä ja helppokäyttöisiä.

Voi olla houkuttelevaa valita edulliset ja kevyet tikkaat. Kuitenkin kun kokeilet vankkaa mallia, jossa on suurempi taso ja parempi putoamissuoja, huomaat, että työskentely sen avulla käy tehokkaammin. Pitkällä aikavälillä paremmat tikkaat, joiden ansiosta voit olla rentona, liikkua vapaammin ja keskittyä työhösi tasapainoilun sijaan, ovat parempi sijoitus sekä turvallisuuden että tehokkuuden suhteen.


Aiheeseen liittyvien tuotteiden otsikko sivun alareunassa